Анонс обласного зібрання в місті Житомир

Березень 25, 2019 «Нове шкільне харчування» стартує в регіонах.

14 березня у м. Житомир відбудеться перше регіональне зібрання, присвячене програмі «Нове шкільне харчування». У рамках цього заходу команда проекту презентує «Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку у навчальних та оздоровчих закладах», а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні.

Учасники прес-конференції:
Evgeniy Klopotenko - кулінарний експерт, автор Збірника;
Ірина Озимок – керівник програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund
Представники міста Житомир
Представник Держпродспоживслужби

Час проведення: 14:30-17:00

⚫️Запрошуємо на прес-конференцію представників ЗМІ. Для акредитації необхідно відправити заявку на e-mail: [email protected] або зателефонувати за номером +380962939939.

Нагадуємо, що мета проекту - підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах.

Для цього у 2017 році наша команда отримала грант від Фундації Ашан для молоді на створення нових рецептів страв для харчування у школах України. У результаті було розроблено 110 унікальних рецептів, які згодом увійшли до Збірника.

У грудні 2018 року Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів видала Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яким надано дозвіл на впровадження програми.

Наступним етапом у реформуванні культури харчування у школах буде сприяння у впровадженні програми в шкільні їдальні по всій країні, що стало можливим завдяки підтримці Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Фонд вже підтримав низку проектів у сфері освіти, зокрема опорні школи та позаурочне навчання для дівчат в ІТ.