Дегустація страв з майбутнього Збірника у школах-партнерах

Грудень 15, 2017 Команда проекту на чолі з Євгеном Клопотенко вже почала тестувати у школах-партнерах страви, приготовані за новими рецептами.

Паралельно ми проводимо серед учнів анкетування. Тобто просимо їх зазначити, яка існуюча на сьогодні шкільна їжа їм подобається та що вони бажали би змінити. Після дегустації проводимо повторне опитування, але тут дітям вже необхідно оцінити страви з нашого Нового меню, які вони щойно скуштували.   Тепер ми знаємо напевно, що діти бажають їсти більше фруктів, готові відмовитися від різних булочок (та іншої їжі з буфету) заради смачних та корисних обідів. Це дуже класно, що діти свідомо хочуть харчуватися краще, смачніше та здоровіше. Тобто дітям не все одно, якою їжею їх годують.  

На цьому тижні ми готували у двох різних школах. Страви не повторювалися, адже нам необхідно зрозуміти, що саме смакує дітям найбільше. У першій школі ми приготували італійський салат з буряком, пастою (макаронами), свіжомороженим горошком, олією, лимонним соком, сіллю та перцем, у якості першої страви був фермерський суп з гарбузом та перловою кашею, на друге – курячі наггетси з домашнім кетчупом, а замість звичайного компоту ми зварили індійський чай масала (молоко, чорний чай, ваніль, кориця, гвоздика, цукор). Дітям сподобалося все, окрім супу з гарбузом. Це передбачувано, але ми будемо намагатися приготувати гарбуз так, щоб школярі нарешті полюбили цей овоч. Серед дитячих фаворитів – італійський салат та чай масала.  
В іншій школі ми приготували салат з капустою, ароматною олією (з додаванням сушеної м’яти) та соняшниковим насінням, грецький суп авголемоно (з селерою, морквою, жовтками та лимонним соком), англійський пастуший пиріг та чай каркаде. І ось тут ми були найбільше здивовані – діти просили додаткову порцію супу. Це нереально.   Вже наступного тижня ми готуватимемо у третій школі, так що слідкуйте за новинами.   А переглянути, як це все відбувалося, можна у сюжеті від Факти ICTVhttp://bit.ly/2yEeGKr Або прочитати у статті від Сегодняhttp://bit.ly/2yF581K   Також варто наголосити, що на даний час відбувається тестування меню, щоб у нас була можливість зібрати коментарі від учнів та, якщо необхідно, відкоригувати деякі рецепти. Доки новий збірник не буде затверджений, ми не можемо готувати за ним на постійній основі, навіть у школах-партнерах. Новий збірник рецептур (після затвердження) буде мати безкоштовну електронну версію, тому за ним зможуть готувати у будь-якій школі України.