Євген Клопотенко: Чому я вирішив змінити харчування у шкільних їдальнях?

Березень 16, 2018 Євген Клопотенко: Чому я вирішив змінити харчування у шкільних їдальнях? Бо досі пам‘ятаю смак тої їжі для катування.

 Не хочу, щоб діти у 21 сторіччі їли те ж саме та страждали. Розвивається все, окрім шкільного харчування. Тому кожного дня до їдальні ходять все менше учнів. Їм не подобається, і я їх прекрасно розумію. Коли ми з командою тільки розпочали проект Cult Food, то нам було важливо не просто створити нове меню, а зробити його таким, щоб дітям було смачно. Саме тому кожну розроблену страву куштували школярі. Та саме тому ми влаштовували серед них опитування. Щоб зрозуміти, чого хочуть діти та максимально підлаштувати під них нове меню.

Ми проанкетували 889 школярів і тепер знаємо напевно, які в них бажання та смаки. Ми знаємо, що діти в основному хочуть їсти більше фруктів, обожнюють салати, а 60% взагалі готові відмовитися від булочок та шкідливих снеків з буфету, якщо шкільні страви стануть більш сучасними та смачними. Всі рецепти для нового збірника вже розроблені. Зараз ми з командою їх редагуємо, опираючись на отримані результати після шкільних дегустацій. Наступний етап - затвердження нашого збірника у державних органах. Вже після цього ми зможемо розповсюджувати його серед шкіл. Нове шкільне харчування - це вже наступаюча реальність. Адже діти хочуть, щоб у їдальнях стало смачніше.