Як розвивати інтерес дітей до різноманітних продуктів харчування

Cічень 11, 2018 Євген Клопотенко про те, як розвивати інтерес дітей до різноманітних продуктів харчування: Діти щиро відкривають себе цьому світу.

 Вони цікавляться всім, що їх оточує. Їм цікаво абсолютно все, тому дитяча свідомість жадібно намагається охопити якомога більше інформації. Розглянути уважніше, помацати, понюхати, спробувати на смак. Дітям потрібно все знати. Причому тут і зараз. Їх цікавість і фантазія не мають кордонів. А ще діти люблять грати. Адже через гру вони ближче знайомляться з реальністю. Через гру діти сприймають цей світ і вчаться взаємодіяти з ним. Спробуйте готувати разом з дітьми. Для них це стане грою і можливістю отримати ще більше інформації. Адже дитячий розум, насправді, безперервно потребує нових знань. Дозвольте дітям випробувати ще більше емоцій. Нехай вони тремтять від захоплення і посміхаються ще ширше від того, що їх фантазії перетворилися в реальність.

І це ж так хвилююче і відповідально - готувати разом з дорослими. Дайте своїй дитині в руки брокколі, яку він/вона так не любить. Нехай дитина доторкнеться до оксамитової верхівки, уважно розгляне смарагдовий овоч і познайомиться з ним. Придумайте разом з дитиною страву, яку ви можете приготувати з цієї капусти. Хіба дитині здасться несмачним то, що він зробив сам? І це стосується не тільки брокколі. Дозвольте дитині відчути кожен продукт. А можете приготувати разом кольорові макарони. Що може бути цікавіше, ніж замішувати тісто, рвати його і залишати в еластичній масі відбитки крихітних пальців? Ось рецепт: https://klopotenko.com/cvetnoe-testo-dlya-makaron/ Дитина взагалі не любить овочі? А якщо покрити їх блискучою глазур'ю і висадити в їстівній землі?

Туди ж, до речі, можна додати і брокколі, суцвіття якої схожі на маленькі дерева. Тільки не переваріть брокколі - просто занурте її в гарячу воду на 1 хвилину, щоб вона залишилася хрусткою і смачною. І не забудьте зробити курячий мус з маленькою кулькою моцарели всередині. Ось рецепт https://klopotenko.com/kurinyj-muss/ А що якщо за допомогою чарівної духовки зробити з дерев'яного кореня селери ніжне пюре, яке можна їсти просто так або ж додавати до всього, що забажаєте? https://klopotenko.com/zapechennyj-selderej/ Знайомте дітей з різними продуктами і спеціями. Розширюйте дитячий світ. Готуйте разом - так дітям буде цікавіше і смачніше.